Beste Apple Watch wijzerplaten
Luke Chesser - Unsplash

Beste Apple Watch wijzerplaten

Er zijn veel Apple Watch wijzerplaten (of watchfaces in het Engels). Maar welke van deze wijzerplaten zijn eigenlijk het best om te gebruiken? Zelf maak ik al een tiidje gebruik van m'n Apple Watch, dus hier is mijn top 5.

5. Chronograaf

Analoog-wijzerplaat

Het voordeel van deze wijzerplaat is dat het er zo cool uitziet. Daarnaast lijkt deze wijzerplaat ook erg op een analoog horloge, dus als je daaraan gewend bent dan hoef je je niet echt aan te passen bij de overgang naar een Apple Watch.

Je hebt daarnaast ook nog eens veel mogelijkheden en plaatsen om complicaties toe te voegen, dus je kan zoveel informatie op je hologeschermpje zetten als je wil.

4. Activiteit Digitaal

Activiteit Digitaal wijzerplaat

Als je veel beweegt, of vooral je Apple Watch hebt voor beweging, dan is deze wijzerplaat echt iets voor jou. Je kan namelijk meteen overzichtelijk zien hoeveel je hebt bewogen, en je kan meteen een workout starten.

Je hebt helaas bij deze wijzerplaat maar weinig complicaties die je kan toevoegen, maar dat is natuurlijk geen probleem als je jouw Apple Watch vooral gebruikt om jouw beweging te meten.

Daarnaast kan je ook gewoon digitale tijd zien. Dat is veel duidelijker dan de analoge klokken, maar dat is vooral mijn persoonlijke mening.

3. XL

XL wijzerplaat

Je zal je misschien afvragen waarom ik deze watch face zo geweldig vind. Het voordeel van deze wijzerplaat is dat je totaal niet gestoord wordt met onnodige informatie. Dat is vooral handig als je in een situatie zit waarin je veel concentratie nodig hebt.

Je kan dan meteen (en zeer overzichtelijk) de tijd zien. Maar je kan nog steeds meldingen aan hebben. Zo kan je dan geconcentreerd werken als het nodig is, maar je kan alsnog meldingen ontvangen.

2. Modulair

Modulair wijzerplaat

Het voordeel van de modulaire wijzerplaat is dat je hem precies zo kan aanpassen als je wilt. Als je dus graag wilt zien hoe warm het is, hoeveel je hebt bewogen, wanneer de zon ondergaat, welke muziek je nu afspeelt en nog wel meer, dan kan je dat op één wijzerplaat zetten.

Je kan het dus helemaal aanpassen aan je eigen stijl. Dat is een groot voordeel. Een ander voordeel is dat je heel veel complicaties tegelijk erop kan zetten. Op mijn Apple Watch Series 3 kan ik wel 5 complicaties tegelijk op m'n scherm hebben.

Persoonlijk gebruik ik deze wijzerplaat vaak als ik muziek luister, ik kan dan meteen zien wat ik afspeel, ik kan het aanpassen, maar ik kan ook nog de rest van mijn complicaties zien.

Het enige nadeel vind ik dat alles een beetje onoverzichtelijk naast elkaar staat. Hoewel dat is misschien een persoonlijk probleem van mij.

1. Siri

Siri-wijzerplaat

Persoonlijk is de Siri-wijzerplaat mijn favoriete wijzerplaats voor op mijn Apple Watch. Hoewel je niet heel veel dingen tegelijk kan zien, heb je wel een aantal voordelen. Als je veel in je agenda op jouw iPhone zet, dan krijg je dat meteen duidelijk te zien op jouw Apple Watch.

Dit vind ik vooral practisch als ik een aantal dingen snel achter elkaar moet doen, dan kijk ik even naar mijn horloge en dan zie ik meteen wat ik ga doen, en waar ik naar toe moet.

Daarnaast is alles ook veel groter. Dus in plaats van veel kleine informatie door elkaar, zoals je bij de modulaire wijzerplaat hebt, zie je nu weinig informatie heel duidelijk. Dit vind ik persoonlijk practischer, maar het is niet voor iedereen.

Je bent natuurlijk ook afhankelijk van wat Siri denkt dat de beste informatie voor jou is. En iedereen weet natuurlijk dat Siri niet de slimste is. Ook kan je maar één complicatie gebruiken, dus als je die graag gebruikt dan de Siri wijzerplaat niets voor jou.

Ik zou iedereen aanraden om een keer de Siri-wijzerplaat een dag te gebruiken. Ik ben zo fan, dat ik hem ondertussen al bijna 2 jaar vrijwel continu gebruik. Het is misschien wennen, maar het is zeker het proberen waard.


Credits